Termeni și condiții Program Try Ploom

1. Aspecte generale

1.1. Termenii și condițiile pentru programul / campania promoțională de testare dispozitiv (Try Ploom) de mai jos stabilesc cadrul și condițiile pentru testarea gratuită, timp de 30 de zile, a unui dispozitiv Ploom X Advanced și a rezervelor cu tutun de încălzit Sobranie sticks for Ploom disponibile la vânzare pe website-ul www.ploom.ro. 

J.T. INTERNATIONAL (ROMANIA) SRL, cu sediul social în Bdul. Dimitrie Pompei nr. 9-9A, sector 2, București, cu Număr de ordine în Registrul Comerțului J40/17588/1993, Cod Unic de Înregistrare 5110535 (JTI), este deținătorul autorizat și operatorul, direct sau indirect, prin intermediul unor terți autorizați, al secțiunilor website-ului www.ploom.ro (Website-ul).

1.2. Prin Try Ploom, deținătorii unui cont pe Website pot încerca gratuit timp de 30 de zile un dispozitiv Ploom X Advanced (dispozitivul) și 7 pachete cu rezerve tutun de încălzit: 1 Pachet Sobranie Yellow Sticks, 1 Pachet Sobranie Garnet Sticks, 1 Pachet Sobranie Bronze Sticks, 1 Pachet Sobranie Teal Sticks, 1 Pachet Sobranie Tan Sticks, 1 Pachet Sobranie Gold Sticks, 1 Pachet Sobranie Silver Sticks, compatibile cu dispozitivul Ploom X Advanced. 

Cutia Ploom X Advanced va conține: un dispozitiv și următoarele accesorii: 1 Adaptor de alimentare, 1 Cablu USB tip C, 7 Bețișoare pentru curățat. 

Valoarea produselor testate este:

• Dispozitiv Ploom X Advanced: 150 lei;

• Pachete Sobranie sticks for Ploom: 22 lei / pachet (154 lei).

Acest program de testare gratuită este destinat consumatorilor existenți de produse din tutun și/sau țigarete electronice, cu vârsta de minim 18 ani, persoane fizice rezidente în România (reședință / domiciliu / rezidență în condițiile legii), care își înregistrează din România și dețin un cont pe Website (Utilizator/Utilizatori). 

1.3. JTI își rezervă dreptul de a modifica termenii, condițiile sau produsele ce fac parte din Try Ploom, anunțând în mod corespunzător pe Website orice modificare a acestor Termeni și Condiții.

1.4. Pentru a beneficia de Try Ploom, Utilizatorul trebuie să se înregistreze pe Website și să creeze un cont de Utilizator. Informații despre înregistrarea contului de Utilizator, despre comercializarea produselor pe Website pot fi găsite în Termeni și Condiții de Utilizare Website: www.ploom.ro: https://www.ploom.ro/ro/termeni-si-conditii-de-utilizare, Informații despre protecția și prelucrarea datelor cu caracter personal în Politica de confidențialitate și protecție a datelor cu caracter personal https://www.ploom.ro/ro/politica-de-confidentialitate-si-protectia-datelor.

2. Durata programului Try Ploom și participarea la programul Try Ploom 

2.1. Programul Try Ploom se desfășoară în perioada 25 aprilie – 01 august 2024.

2.2. Pentru a participa la Try Ploom pe Website, Utilizatorul trebuie să inițieze procesul de comandă pentru testare/”Încearcă acum”, să introducă detaliile de plată online, utilizând un card bancar valid. Comanda/solicitarea produselor pentru testare în cadrul Try Ploom se poate efectua doar prin utilizarea unui card bancar Visa sau Mastercard. La finalizarea procesului de comandă, se va opera o plată în valoare de 0,10 lei pentru verificarea validității cardului. 

2.3. Pentru a participa la programul Try Ploom, Utilizatorul trebuie să accepte Termenii și Condițiile Try Ploom.

2.4. Când un Utilizator plasează o comandă pentru Try Ploom, acesta va primi un e-mail care confirmă comanda pentru încercarea/testarea dispozitivului, valoarea acestuia și termenul de livrare. După livrare va mai primi un email care va conține detaliile referitoare la: utilizarea dispozitivului Ploom, termenul de testare, detalii returnare produse etc.

2.5. Comanda / participarea la Try Ploom va fi procesată prin intermediul partenerilor comerciali ai JTI, firme împuternicite de către JTI pentru a realiza pregătirea comenzii/ a produsului (3nyble Technologies), procesarea plății (Global Payments) și expedierea produselor pentru testare efectuate de Utilizator (Fan Curier).

2.6. Comanda va fi livrată împreună cu următoarele documente: avizul de însoțire a mărfii și, dacă Utilizatorul se află la prima comandă plasată pe Website, o declarație pe proprie răspundere care atestă că destinatarul este adult, consumator existent de produse din tutun sau țigarete electronice, rezident în România. La momentul livrării curierul se va asigura că produsele comandate sunt predate doar persoanelor care le-au comandat, conform detaliilor din Comandă, și după ce au verificat că acestea sunt majore, prin verificarea unui document de identitate emis de autoritățile din România, cu poză. În cazul în care Utilizatorul nu este de acord să prezinte un document de identitate cu poză sau din documentul de identitate prezentat rezultă că persoana nu e majoră sau nu este cea care a comandat produsul și/sau nu este de acord să semneze declarația pe proprie răspundere, curierul va refuza să predea produsul spre testare.

2.7. După livrarea produselor spre testare, Utilizatorul va primi un e-mail care va include un cod de reducere de 50% pe care îl va putea utiliza pentru achiziția a 10 pachete rezerve tutun de încălzit Sobranie sticks pe Website. Codul de reducere va putea fi utilizat doar online si pentru o singură achiziție de 10 pachete rezerve cu tutun de încălzit Sobranie sticks for Ploom pe Website disponibile aici: https://www.ploom.ro/ro/magazin/produse/pachete-sobranie-sticks/sobranie-sticks-10 sau aici: https://www.ploom.ro/ro/magazin/produse/oferte/dinamic-10.

2.8. Un Utilizator identificat prin asocierea unică: adresa de e-mail și număr de telefon, poate participa o singură dată adică poate plasa o singură comandă pentru testare dispozitiv în cadrul “Try Ploom”. JTI nu își asumă responsabilitatea pentru cazurile în care Utilizatorii au furnizat date sau informații incorecte sau care nu le aparțin în cont sau pentru livrarea produselor ce fac obiectul testării.

3. Durata perioadei de testare gratuită

3.1. Utilizatorul poate testa în mod gratuit dispozitivul timp de 30 de zile de la livrarea comenzii conform documentelor însoțitoare. 

3.2. Pe parcusul perioadei de testare, Utilizatorul va fi apelat de un reprezentant din partea JTI, pentru a i se oferi informații legate de participarea la programul Try Ploom, acești Termeni și condiții (livrare produs, utilizare dispozitiv etc.).

3.3. Utilizatorul poate încheia perioada de testare înainte de termenul de 30 de zile, inițiind returul în conformitate cu Sectiunea 5. Returnare dispozitiv testat. 

Produsul dat spre testare nu poate fi transferat unei alte persoane. Produsul dat spre testare poate fi livrat și receptionat numai de către Utilizator.

4. Achiziție și plată

4.1. Dacă Utilizatorul dorește să păstreze dispozitivul după perioada de testare de 30 de zile sau nu îl returnează în termen de 30 zile, suma de plată va fi de 149,9 lei (prețul total al dispozitivului din care se scade suma de 0,10 LEI plătită pentru verificarea validității cardului) și va fi reținută la sfârșitul perioadei de testare, și anume în ziua 31 de la livrarea comenzii, conform detaliilor de plată furnizate. Suma va fi retrasă automat dacă există fonduri suficiente în cont; dacă nu există fonduri suficiente în cont se va reîncerca plata de până la 4 ori folosind aceleași detalii de plată. La final, dacă plata nu a fost reușită, Utilizatorul va fi contactat de un reprezentant Asistență Ploom pentru a obține alte detalii de plată.

4.2. Dacă Utilizatorul nu inițiază returul, conform Secțiunii 5. Returnare dispozitiv testat, în termenul limită de 30 de zile, se consideră că Utilizatorul dorește să păstreze dispozitivul, contractul de cumpărare va fi considerat încheiat la momentul încetării perioadei și vor intră în vigoare Termenii și condițiile de comercializare a Produselor de pe Website. 

5. Returnare dispozitiv testat

5.1. Pentru a returna dispozitivul în perioada de 30 de zile destinată testării, Utilizatorul trebuie să informeze JTI privind decizia sa, în termen de maxim 30 de zile de la primirea produselor, prin contactarea echipei de Asistență Ploom sunând la numarul de telefon 0800 008 811 ori prin intermediul formularului de contact sau al LiveChat-ului de pe site-ul www.ploom.ro, în intervalul 08:00 – 22:00 de luni până vineri sau între 10:00 – 18:00 de sâmbătă până duminică.

5.2. Utilizatorul trebuie să returneze dispozitivul în stare de funcționare și cu toate accesoriile funcționale incluse în cutia originală: cablul USB-C și adaptorul de alimentare.  Nu se returnează ambalajele sau produsele consumabile, bețișoare de curățare dispozitiv sau pachetele de rezerve cu tutun de încălzit Sobranie sticks for Ploom.

5.3. Dacă în termenul de 30 de zile de la livrarea produselor Utilizatorul a inițiat returul, iar recepția dispozitivului se face înainte de ziua 30 (inclusiv) și se constată că dispozitivul se află în stare de funcționare (nu prezintă urme vizibile de utilizare necorespunzătoare cum ar fi: lovituri, deformări, zgârieturi foarte vizibile care ar putea afecta funcționarea rodusului, elemente lipsă, modificări sau dezasamblări) și conține toate elementele / componentele cu care a fost livrat, perioada de testare se consideră încheiată și Utilizatorul nu are nicio obligație de plată. 

5.4. Dacă Utilizatorul a inițiat returul în termen de 30 de zile de la livrarea comenzii, iar recepția dispozitivului se face după ziua 31 și se constată că dispozitivul se află în stare de funcționare (nu prezintă urme vizibile de utilizare necorespunzătoare cum ar fi: lovituri, deformări, zgârieturi foarte vizibile care ar putea afecta funcționarea Produsului, elemente lipsă, modificări sau dezasamblări) și conține toate elementele / componentele cu care a fost livrat, suma va fi reținută automat de pe cardul bancar în ziua 31, iar JTI va rambursa Utilizatorului prin transfer bancar, în contul Utilizatorului, conform detaliilor de plată furnizate la confirmarea comenzii, suma reținută conform 4.1, pentru dispozitiv. 

5.5. La finalul procesului de testare, Utilizatorii trebuie să returneze produsul către JTI conform instrucțiunilor de mai sus, ambalat corespunzător în cutia originală, cu toate accesoriile, manualele și instrucțiunile aferente produsului, în stare de funcționare și fără defecte, fiind acceptată uzura normală decurgând din utilizarea conform cu instrucțiunile produsului, pe costul JTI, predându-l curierului trimis de JTI.

5.6. În ipoteza în care Utilizatorul nu returnează produsul către JTI în condițiile prezentului document și nici nu dorește achitarea și păstrarea acestuia, informând JTI în acest sens și efectuând plata dispozitivului în termen de 14 zile la data încheierii procesului de testare/inclusiv prin menținerea unor fonduri suficiente necesare în cont, caz în care suma va fi restrasă automat conform art. 4.1. de mai sus, Utilizatorul înțelege că i se poate atrage răspunderea patrimonială, penală sau delictuală în acord cu dispozițiile legale și natura faptei. JTI are dreptul de a formula împotriva persoanei care nu respectă obligația de returnare orice acțiuni de natură civilă și/sau penală pentru încălcarea prevederilor prezentului document și a drepturilor de dispoziție cu privire la dispozitiv. Utilizatorul va plăti, în acest caz, către JTI și daune-interese, fără ca această răspundere să excludă celelalte tipuri de răspunderi ce pot interveni în caz de nereturnare a produsului.

6. Disponibilitate “Try Ploom” 

Programul va fi disponibil conform perioadei menționate la pct 2.1, iar JTI își rezervă dreptul de a-l înceta în orice moment, informând în mod corespunzător Utilizatorii conform pct 1.3. de mai sus.

Dacă o variantă de produs nu este disponibilă pentru încercare/Try Ploom, (“Încearcă acum”), atunci Utilizatorul va putea testa doar variantele de dispozitive disponibile. 

7. Răspundere

7.1. Prin crearea și utilizarea contului pe Website, Utilizatorul își asumă răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de Cont (user și parola) și pentru gestionarea accesării Contului, și, în conformitate cu legislația în vigoare și Termenii și Condițiile de utilizare Site este responsabil de activitatea derulată prin intermediul Contului său.

7.2. Ulterior creării contului, utilizarea continutului și a Website-ului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termenilor și Condițiilor de utilizare Site și/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor și Condițiilor.

7.3. Prezentul document poate fi modificat oricând de către JTI, acesta fiind opozabil Utilizatorilor/ de la data afișării pe Website.

7.4. JTI nu poate fi responsabil pentru buna funcționare a Website-ului, compatibilitatea acestuia cu calculatorul sau echipamentele folosite de Utilizatori pentru acces și utilizare a Website-ului, absența defectelor, virușilor sau a altor deficiențe ale Website-ului sau server-ului, nici pentru întreruperi, pierderi de date sau prejudicii aduse sistemului informatic al Utilizatorilor, precum și nici pentru eventualele prejudicii sau beneficii nerealizate care ar putea rezulta din întreruperea accesului Utilizatorului la Website, deficiențe tehnice care conduc la incapacitatea de a utiliza Website-ul, de a accesa programul Try Ploom sau de a plasa/finaliza comenzi pentru Produse.

7.5. În măsura în care Website-ul conține link-uri sau redirecționări către site-uri ale terțelor părți (cum ar fi, fără a se limita la, procesatorul de servicii de plată online), care nu sunt operate de JTI, JTI nu este responsabil pentru conținutul sau respectarea dispozițiilor legale de respectivele site-uri sau terțele părți care le operează.

7.6. JTI  nu va fi răspunzător pentru niciunul dintre prejudiciile ce ar putea fi suferite de către Utilizator în legătură cu produsele testate, indiferent de natura acestor prejudicii cu excepția situațiilor expres prevăzute de lege și care ar institui o astfel de răspundere.

7.7. JTI este îndreptățit să ia toate măsurile necesare în caz de fraudă sau de tentativă de fraudă a acestui Program, a sistemului folosit, precum și în cazul oricărui abuz sau orice alte fapte sau tentative care ar putea afecta imaginea JTI.

7.8. JTI nu își asumă responsabilitatea:

a. pentru utilizarea unor date incorecte sau care nu îi aparțin la crearea contului sau la livrarea produselor de către Utilizator;

b. pentru eventualele dispute legate de drepturile asupra datelor ce au fost înregistrate de Utilizator pe Website pentru creare cont.

7.9. Pentru defectele cauzate dispozitivului ca urmare a folosirii bunului pentru o altă destinație decât aceea pentru care a fost predat sau ca urmare a folosirii lui necorespunzătoare și cu nerespectarea instrucțiunilor de utilizare de către Utilizator cât timp acesta s-a aflat în posesia Utilizatorului, acesta din urmă va răspunde pentru prejudiciile astfel cauzate JTI.

7.10. Dacă sunt identificate persoane care au influențat sau care au facilitat participarea la program, încălcând prevederile prezentului document, JTI are dreptul de a cere restituirea imediată și de urgență a produsului oferit spre testare și de a urmări în instanță respectivele persoane, atât prin acțiuni civile, cât și prin plângeri penale, în vederea recuperării prejudiciilor cauzate.

8. Legea aplicabilă – Jurisdicția

Contractul este supus legislației române. Eventualele litigii apărute între JTI și Cumpărători/Utilizatori se vor rezolva pe cale amiabilă sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibilă, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești române competente din Municipiul București.

9. Contact

9.1. Utilizatorii își pot gestiona conturile și modalitatea de comunicare cu JTI în secțiunile dedicate de pe Site și conform Termenilor și Condițiilor de utilizare Website. În plus, orice Utilizator al Website-ului poate contacta JTI prin transmiterea unui e-mail la adresa [email protected], ori al LiveChat-ului de pe site-ul www.ploom.ro sau prin apelarea serviciului Infoline, la numărul de telefon 0800 008 811, în intervalul 08:00 – 22:00, de luni până vineri sau între 10:00 – 18:00 de sâmbătă până duminică.

Pentru a accesa site-ul nostru și pentru a afla mai multe informații despre Ploom, este necesar să fii adult, consumator existent de produse din tutun și/sau țigarete electronice, rezident în România. Te informăm că produsul Ploom nu e lipsit de riscuri și cauzează dependență.

Te rugăm să confirmi că ai peste 18 ani și ești consumator existent de produse din tutun și/sau țigarete electronice

Confirmă